Tips vid val av köksstol till barn

Det finns många saker man behöver tänka på när man skaffar barn. Det är saker som behöver göras, saker som behöver köpas och nya rutiner att hålla reda på. När man skaffar barn är det mycket som förändras och mycket att hålla reda på.

Det är inte alltid enkelt att veta vad som är rätt eller fel och vad som behövs eller inte behövs. Dessutom behöver barnen nya saker för varje period av deras liv. De saker som passade barnet som nyfött kommer inte passa efter ett år och det som passar vid ett års åldern kommer inte att passa vid fem års ålder.

Barnet måste både kunna sitta säkert och bekvämt

Ett barn behöver bland annat ha en bilbarnstol, en säng och en köksstol. Vid val av köksstol till ett barn finns det en del saker man bör tänka på. Det första man bör tänka på är att stolen ska passa barnet, den får inte vara för stor eller för liten. Barnet måste både kunna sitta säkert och bekvämt.

Sedan är det även viktigt att stolen man väljer ska vara säker. Huruvida den är säker eller inte kan man se genom att stolen står stadigt på golvet och inte har risk att välta. Stolen behöver rättare sagt vara stabil och den behöver även att ha en magbygel och ett grenskydd för att barnet inte ska kunna glida ur. Stolen ska även kunna ha något som kallas för ankare. Detta är en säkerhetsrem som man fäster i bordet för att barnet inte ska kunna välta stolen.

Ha ett fotstöd

Det är också bra om stolen man väljer har ett fotstöd för att den ska vara så bekväm som möjligt. De flesta stolar kan användas fram tills att barnet har blivit två till tre år gammalt och för att stolen ska gå att använda så länge behöver stolen vara justerbar. Det ska alltså vara en stol med avtagbart grenskydd och magbygel, och fotstöd och sits ska också kunna att justeras.