Pinnstolar

Så kallade pinnstolar har funnits i många år och har också varit populära i många år. De har en charm som gör att många tycker om dem och mer än gärna vill ha dem i sina hem. De har också en naturlig plats i mängder av sommarstugor landet över. Vissa av stolarna är mjuka och rundade i sina former, medan andra är raka med smalare ryggar. Detta gör att pinnstolarna, trots att de till viss del är lika, kan passa in i många olika hem.

>> Klicka här – se hela sortimentet av pinnstolar

En hemtrevlig bostad

Att inreda ett hem handlar om så mycket mer än att bara placera en bunt vackra möbler i de olika rummen. Det handlar om att möblera och dekorera på ett sätt som får bostaden att kännas som ett riktigt hem. Det är inte fullt lika enkelt som att köpa ett gäng nya möbler och ställa någonstans i rummet. Det krävs en hel del fundering över vad man faktiskt vill ha, och även en del tanke bakom placeringen av möblerna och kombinationen med inredningsdetaljer. De möbler som ser vackrast ut i de olika inredningsmagasinen är inte alltid de som skapar det hemtrevligaste hemmet. Många kanske aldrig har tänkt tanken på att pinnstolar faktiskt skulle kunna vara något för dem tidigare, men när de placeras i en bostad ger de ofta en känsla som gör att man trivs där. Det är helt enkelt en möbel som förmedlar en känsla av värme.

Olika pinnstolar

Det finns gott om olika pinnstolar att välja på. Därför är det en god idé att inte avfärda den här typen av möbel direkt. Även om du kanske kommer att tänka på en möbelgrupp som stod i dina morföräldrars hem när du hör ordet pinnstol, så behöver stolarna inte se ut på det viset. Det finns karmstolar, med rundad rygg och bredare sits. Det finns även stolar med höga raka ryggar och smalare sits och rygg. Även om det kan vara en till synes liten skillnad gör det större skillnad än man kan tro när man ser stolarna bredvid varandra. Även färgen på stolarna påverkar naturligtvis utseendet och den känsla som förmedlas genom möblerna.

Minimalistiskt eller lantligt

Väldigt många har en inredningsstil som de föredrar, och medan vissa gillar att plocka lite från olika stilar för att skapa sin egen stil i hemmet, väljer andra att hålla sig strikt till en enda stil för att skapa ett stilrent intryck. Oavsett vilket val du har gjort eller kommer att göra ska du veta att en pinnstol kan smälta in i nästan vilket hem som helst, förutsatt att du väljer rätt stol. En hög smal stol i svart kan till exempel passa in perfekt i ett minimalistiskt hem, medan en mer rundad stol, kanske med en viss patina, gör sig alldeles utmärkt i ett kök som är inrett i fransk lantstil. Är du ute efter att inreda ditt hem i retrostil finns alla möjligheter till det med hjälp av pinnstolar i rätt färger och nyanser. Naturligtvis gäller det sedan att även kombinera stolarna med rätt typ av möbler i övrigt. Glöm heller inte att det inte bara är möblerna som gör ett rum, även om de av naturliga skäl tar upp största delen av ytan. Även alla textilier och inredningsdetaljer har väldigt stor betydelse för helhetsintrycket.

Dynor kan mjuka upp

Pinnstolar har den fördelen att de mycket väl kan användas både med och utan dynor. Om du hade glädjen att sitta på den här sortens stolar hemma hos dina mor- eller farföräldrar satt du säkert bekvämt på dynor med något vackert mönster. I dagens hem är det däremot betydligt mer varierande hur man väljer att göra. Vissa föredrar att hålla stolarna så enkla och rena som möjligt, så att deras naturliga charm och skönhet ska bli extra framträdande. De väljer därför att ha stolarna som de är, helt utan dynor. Det går också alldeles utmärkt, eftersom många av de här stolarna är bekväma av naturen. Många väljer trots det fortfarande att ha dynor på stolarna. Det kan handla om såväl bekvämlighet som om estetiska aspekter. En dyna kan skapa liv i ett rum genom sina färger och sitt mönster, vilket kan betyda mycket. Den som väljer att köpa eller sy dynor till sina pinnstolar kan också när som helst ta bort dem, åtminstone för en stund.