Plaststolar

Det finns många olika typer av stolar och vilken sort du bör välja beror på vad du planerar att använda stolarna till och var de ska stå. Om du ska använda dem utomhus och inte vill behöva ta speciellt stor hänsyn till rådande väderlek kan plaststolar vara det bästa alternativet. De kan stå ute även när det regnar, de är enkla att rengöra och de är dessutom relativt billiga att införskaffa.

Stolar i plast till uteplatsen

Många har en uteplats, för vissa är den stor och för andra liten. Det som är gemensamt för de flesta uteplatser är att det brukar finnas plats för ett bord och någon stol. Om verandan eller balkongen är liten krävs det förstås att möbelgruppen också är förhållandevis liten och nätt. Att satsa på en cafégrupp är ofta en god idé vid ett sådant tillfälle. Dessa är ofta av trä. Något annat som också är populärt är små runda plastbord med två tillhörande plaststolar. Fördelen med dessa är att de kräver betydligt mindre underhåll än cafébordet i trä och dess matchande stolar.

>> Klicka här – se hela sortimentet av plaststolar

Möbler för den större terrassen

Det är naturligtvis inte bara på den lilla uteplatsen som möbler av plast kan komma till användning. De gör sig alldeles utmärkt även på den större terrassen. Där är det förstås mer passande med en större möbelgrupp. Kanske väljer du där ett rektangulärt eller ovalt plastbord med fyra eller till och med sex tillhörande stolar. Det finns naturligtvis en mängd olika stilar och utseenden på både bord och stolar, trots att de alla är tillverkade av plast. Du kan till exempel finna stolar i olika färger vars rygg går att fälla, så att du och alla dina gäster kan sitta bekvämt tillbakalutade efter middagen. Dessa kan, precis som andra stolar av plast, användas med eller utan dyna. Du avgör själv vad du finner både bekvämast och finast.

Stilrena stolar i plast

Många är av den uppfattningen att alla stolar av plast ger ett ganska billigt intryck. Det är förstås också lätt att man låter sig luras att det måste vara så, eftersom priset på den här sortens stolar ofta är betydligt lägre än priset på andra typer av stolar. Det är dock klokt att gå ut och leta stolar till uteplatsen med ett öppet sinne. Plaststolar behöver verkligen inte se billiga ut, och alla stolar av det här materialet är inte alls lika. Det finns mycket stilrena och snygga plaststolar som mycket väl skulle kunna användas även inomhus utan att de på något sätt skulle se malplacerade ut. Vissa är till exempel tillverkade i hårdplast, polykarbonat, vilket får dem att se ut ungefär som om de vore tillverkade av glas. De är otroligt stilrena och vackra. De går visserligen inte att fälla ned, och är vanligtvis inte så höga i ryggen som många andra plaststolar, men de har många andra fördelar att erbjuda istället. De är så snygga att de skulle kunna passa in även i det minimalistiskt inredda hemmet där varje föremål och möbel måste fylla en funktion samtidigt som den ska kunna bidra med stil och klass.

Priserna lockar

Det är ingen hemlighet att det förmånliga priset är en av orsakerna att plaststolar säljs i så stor grad. Det kan gå att hitta en hel möbelgrupp med både bord och sex stolar för någon enstaka tusenlapp. Mindre grupper med ett bord och ett par tillhörande stolar i plast går ofta att köpa för under tusenlappen. Detta gör att plaststolar för användning på balkongen eller verandan ofta är ett enkelt val för många. För studenter som vrider och vänder på varje krona för att få pengarna att räcka är detta ett självklart val, men det finns också många andra som väljer den här typen av utomhusmöbler.

Förutom de lockande priserna är det också enkelheten när det kommer till underhåll som tenderar att tilltala många. De här stolarna är enklare än några andra att rengöra. De kan spolas av med vattenslang om det behövs, men de kan också, vilket ofta räcker väl, torkas av med vatten och vanlig såpa. De är inte känsliga för regn eller sol och de håller ofta länge om de bara sköts med omsorg. Det går naturligtvis att ta in dem under tak på natten, men det går ingen nöd på dem om de får stå kvar ute under bar himmel i regn.