Metallstolar

Det finns gott om olika sorters stolar på marknaden. Det har nog alla som börjat se sig om efter nya möbler upptäckt. Den kanske vanligaste varianten är stolar av trä. Även om de är vanliga betyder det inte att det finns en uppsjö av stolar som ser likadana ut. Stolar av trä kan ha oändligt många olika utseenden, vilket de också har. Det finns dock även gott om andra typer av stolar än just trästolar. Ett sådant exempel är metallstolar. Även dessa stolar kan se ut på olika sätt, men det hindrar inte att de har ett visst uttryck och en viss stil. Stolar av metall passar inte in i alla hem men där de passar in är de verkligen vackra.

>> Klicka här – se hela sortimentet av metallstolar

Perfekt för inredning i industriell stil

Något som har blivit mycket populärt det senaste årtiondet är den industriella inredningsstilen. Den utgör en rejäl kontrast mot hem inredda enligt den franska lantstilen och shabby chic, som är två andra mycket populära inredningsstilar. För den som vill inreda enligt den industriella stilen passar det alldeles utmärkt att möblera med stolar av metall. De ger ett något rått och oslipat intryck, och går att kombinera med bord av olika material. Den som vill ha ett bord av metall kan hitta ett sådant som matchar. Det är dock långt ifrån någon nödvändighet. Det går precis lika bra att kombinera metallstolar med ett bord av trä, förutsatt att det har rätt utseende. Det som är viktigt att komma ihåg när det gäller inredning, är att det inte finns något rätt eller fel. Det är den personen som bor i hemmet som ska avgöra vad som är rätt och inte för just denne. Det innebär att kombinationerna egentligen kan se ut hur som helst, så länge de som bor i hemmet är nöjda.

Bostäder och semesterhus

Den industriella stilen kan förstås användas vid inredning av en fast bostad. Den gör sig lika bra i ett stort hus som i en mindre lägenhet. Det finns även många som väljer att inreda med den här stilen i sina semesterhus. Då handlar det kanske inte i första hand om sommarstugor, utan kanske i större utsträckning om skidstugor. Att inreda med metallstolar, ett fint träbord och skinnsoffor med vackra fällar i är till exempel mycket populärt. Om det dessutom finns en braskamin inne i stugan är det förstås ett extra plus. Trots den lite råa stilen ger den här typen av inredning ett varmt intryck, om än ett något oslipat sådant. Det utgör också en fin kontrast mot den vita snön som ofta ligger utanför dörren till en skidstuga.

Fördelar med metallstolar

Naturligtvis finns det gott om anledningar till att välja stolar av metall. En av fördelarna är just det som tidigare nämnts, nämligen att de enkelt kan paras ihop med många olika typer av möbler utan att framstå som malplacerade. Man behöver inte satsa på andra möbler av metall för att matcha stolarna. De passar lika bra ihop med möbler av trä, vilket gör det lättare att inreda. En annan fördel är att de är hållbara. Det är inte mycket som biter på metall, vilket innebär att den som väljer att köpa den här typen av möbler ofta kan få ha dem kvar i många, många år. Det innebär att det är klokt rent ekonomiskt att satsa på just den här typen av möbler. Stolarna är också enkla att rengöra. Med en fuktig trasa kommer man långt, vilket är en fördel.

Gott om olika utseenden

Även om de flesta metallstolar har gott om gemensamma drag, finns det också skillnader. Det är visserligen sant att det krävs ett speciellt hem för att stolar av den här typen ska passa in, men det betyder inte att alla metallstolar ser likadana ut. Vissa har väldigt raka linjer, medan andra är mer rundade i sina former. Även färgnyanserna kan variera en hel del. Vissa stolar är blanka och framstår som väldigt moderna, medan andra har en patina som får dem att se riktigt gamla och slitna ut, trots att de kanske inte alls är det. Detta gör att de kan användas i fler hem, eftersom det blir enklare att hitta en uppsättning stolar som förstärker det intryck man är ute efter att skapa i hemmet.