Rätt möbler till kontoret

När det är dags att köpa möbler till sitt kontor så finns det många olika praktiska men också snygga alternativ. Även om huvudsyftet är att de ska underlätta arbetet så skadar det inte att kontorsmöblerna och inredningen ger ett trevligt intryck, och det finns många vägar att gå. Saker som former, färger, tekniska detaljer och individuella behov spelar alla roll i valet och här kommer några bra tips på vad du bör tänka på.

Ergonomiskt och praktiskt

En kontorsmöbel måste alltid vara praktisk och funktionell, och det innebär till exempel stora arbetsytor som är enkla att rengöra. Ett konferensbord bör till exempel ha rejält med utrymme för att allt från mappar och kartor till anteckningsblock och vattenglas ska få plats. Givetvis är det viktigt att man inskaffar sitt konferensbord till bästa pris. Förövrigt gällande konferensbord så ska de närvarande inte behöva trängas med varandra, utan skaffa hellre ett bord som är lite för stort än för litet. Detsamma gäller de individuella kontorslokalerna eller båsen, där varje anställd bör ha tillräckligt med plats för att kunna jobba smidigt. Ibland kan flera olika föremål behöva ligga framme och då är det skönt att ha ordentligt med utrymme.

Höj och sänkbara skrivbord

Idag finns det både bord och stolar som är justerbara för optimal ergonomi. Ett manuellt höj och sänkbart skrivbord som snabbt kan omvandlas till ett arkitektbord eller som kan ändras i höjd gör det möjligt för den anställda att byta position ofta. Det är ett fantastiskt sätt att motverka de typiska rygg-, nack- och axelproblem som så ofta uppstår vid stillasittande jobb. Är personalen frisk blir produktionen desto bättre!

Estetiska omgivningar

Kontorsmöbler bör helst inte vara allt för tunga och stabbiga då det ger ett ganska dystert intryck. Välj hellre lätta material och ljusa färger för att lyfta både atmosfär och humör. Särskilt i vintermörka Sverige behöver alla människor så mycket ljus som möjligt, och genom att inreda därefter blir kontoret en trevligare plats att vistas på. Komplettera gärna med gröna växter för extra syresättning och en gladare arbetsmiljö samt några inramade foton och konstverk för ögats och hjärnans stimulans. Ett stort utbud av kontorsmöbler hittar du hos AZ Design.

Bra utrymmen

Ett plottrigt kontor ger aldrig ett bra intryck och kan faktiskt leda till en hel del stress och frustration. Genom att ha bra skåp, bokhyllor och andra förvarningsutrymmen blir det lätt att städa undan sådant som inte behöver ligga framme och med det känns lokalerna renare och mer stilfulla. Det är viktigt för alla att uppleva sina omgivningar som ordnade och fräscha och det uppnås lätt med bra och genomtänkta utrymmen.